De Nieuwe Coenegrachtbode

Nummer 49 | september 2023

Inspiratie


We komen in de verleiding op deze plek stevige standpunten over de toestand in de wereld te formuleren, beste lezer. Over het klimaat, de oorlog in Europa, de positie van het Globale Zuiden en Elon Musk. Of, dichter bij huis, over hét thema van de komende Tweede Kamerverkiezingen: Bestaanszekerheid. (De redactie ontving een anonieme brief waarin werd beweerd dat Bestaanszekerheid niet bestaat, dat de dood de enige zekerheid in het leven is. We hebben inmiddels een extern bureau ingeschakeld om deze ernstige maar geloofwaardige aantijging te onderzoeken.) Maar zoals u weet staat de redactie bekend om haar vermogen weerstand te bieden aan verleidingen, dus gaan we het over iets heel anders hebben: inspiratie. 

Wellicht herinnert u zich dat de hoofdredacteur in zijn vrije tijd hobbyt in de literatuur - om het zo maar eens uit te drukken. Een tijd geleden publiceerde hij - u weet dat ongetwijfeld nog - de verhalenbundel Engelen van Maastricht, die bijvoorbeeld in de Volkskrant welwillend ontvangen werd. Als u deze fraaie verhalen nog niet gelezen heeft: hier of bij boekhandel De Tribune in Maastricht kunt u, als u snel bent, wellicht nog een exemplaar te pakken krijgen. Als u snel bent, want: een nieuw boek van dezelfde auteur is in voorbereiding! De titel is al bekend, maar we gaan er verder nog niks over verklappen. Behalve dan dat het boek in januari verschijnt - na de feestdagen dus. U kunt wel al vóór de feestdagen een cadeaubon voor het boek aanvragen. Meer info daarover vindt u in de Coenegrachtbode van december. En vooruit, speciaal voor u, omdat u een trouwe lezer bent: hier alvast het coverbeeld van de nieuwe roman (want dat wordt het, een roman):

Waar hadden we het over? Oh ja, inspiratie. Inspiratie wordt zwaar overschat, zegt de hoofdredacteur. Gewoon werken. Voor het beeldscherm of het blanke canvas gaan zitten en minstens één uur lang in elk geval niet iets anders gaan doen. Dan gebeurt er altijd wel wat.

Schotland en de Oude Grieken

De Oude Grieken wisten het al: wat de mens doet, doet hij om de bewondering van zijn medemensen te krijgen. De redactie is wat dat betreft even narcistisch als u, beste lezer. Vandaar dat we met een lichte aarzeling de volgende muziek met beelden aan u voorstellen. Ietwat cheesy, misschien? Die smile, dat roodborstje, die duif? Maar ach, wat een prachtig nummer!

Coenegracht | tekst en communicatieproducties

 Sonnevillelunet 5a, Maastricht | info@coenegracht.com | T 043-321 02 50 | M 06-51 222 154