De Nieuwe Coenegrachtbode

Nummer 44 | juni 2022

Why can’t we just be happy and peaceful?

U weet het natuurlijk allang, beste lezer: de redactie van De Nieuwe Coenegrachtbode schrikt niet terug voor fundamentele levensvragen.

Stel, u leeft in een welvarend land. Niet alles is perfect, natuurlijk. U heeft een slavernijverleden, de positie van lhbtqi+-ers moet beter, er is kansenongelijkheid en zo kunnen we nog wel wat tekortkomingen noemen. Maar toch, uw leven is al met al zo slecht nog niet. U heeft een fijn dak boven het hoofd, een interessante baan of een geïndexeerd pensioen en een goed glas wijn in uw hand. En toch. Het lijkt of er iets ontbreekt, er knaagt iets. U stelt zichzelf de vraag: why can’t I just be happy and peaceful? (Duitsers noemen dit gevoel soms Weltschmerz.) 

We weten niet hoe het u vergaat, maar wij van de redactie houden van dit soort existentiële vragen. We denken dat het te maken heeft met intelligentie en verbeeldingskracht. Domme en fantasieloze mensen denken niet na over dit soort dingen, ze leven gewoon. Een beetje als dieren. (Waarmee we, god verhoedde, natuurlijk niks ten nadele van onze vierpotige, tweevleugelige of zoemende medeburgers willen zeggen.) De redactie zou de redactie niet zijn als ze niet meteen op zoek was gegaan naar een antwoord. En met een zeker gevoel van tevredenheid kunnen we melden dat ons dat gelukt is. We vonden het – hou u vast – bij de Oprah Daily. Oprah geeft expert tips, zoals: exercise your way to better moods, en commit acts of kindness on a regular basis. Verstandige adviezen, vindt u ook niet?

Russische geschiedenis (deel II)

Nu we het toch over acts of kindness hebben: naar verluidt is Vlad P. niet alleen een groot connaisseur van de Russische geschiedenis, maar bovendien een bijzonder fitte man - zeker voor zijn leeftijd. Toch zien we hem dit nog niet doen. En de laatste zin van het liedje voorspelt niet veel goeds - of wel natuurlijk, het is maar hoe je het bekijk

En dan nog dit ...

Heeft u professionele hulp nodig bij uw tekst? Worstelt u met een beleidsdocument, zoekt u iemand die een intelligent interview afneemt? Stuur een mailtje of bel 06 - 51 222 154. Grote kans dat u snel een zorg minder hebt!

Prettige vakantie!

Coenegracht | tekst en communicatieproducties

 Sonnevillelunet 5a, Maastricht | info@coenegracht.com | T 043-321 02 50 | M 06-51 222 154