De Nieuwe Coenegrachtbode

Nummer 43 | april 2022

Olga


En nu? Dit duurt nu al weken, dus back to business as usual dan maar? Het belangrijke protest tegen den-halen op de voorpagina? Een mode-special uitbrengen zoals een landelijk dagblad deed? We citeren uit het voorwoord: ‘Is het gepast om in tijden van oorlog bezig te zijn met mode en schoonheid? Ja, vinden wij, al was het maar om de zinnen even te verzetten. Verleiden staat haaks op vechten, en creëren staat recht tegenover vernietigen. Daarom is het zo’n heilzaam tegengif.’ Daar valt wat voor te zeggen, maar uw favoriete bode koos toch voor iets anders: Olga. 

Olga Smirnova was tot voor kort de prima ballerina van het Russische Bolsjoi Ballet en sprak zich uit tegen de oorlog in Oekraïne. Ze schreef: ‘Ik had nooit gedacht dat ik me voor Rusland zou schamen, ik ben altijd trots geweest op het getalenteerde Russische volk, op onze culturele en sportieve prestaties. Maar nu heb ik het gevoel dat er een lijn is getrokken met een voor en na.’ Inmiddels heeft zij zich aangesloten bij het Nationale Ballet in Nederland waar zij binnenkort de titelrol zal dansen in de balletklassieker Raymonda. Hieronder een korte blik op Olga, zodat u the best of both worlds heeft, beste lezer: de kop boven het zand én schoonheid.

Kacey

Olga Smirnova heeft ook kritiek gekregen. We hebben het dan even niet over Vlad P., maar uit de hoek van min of meer normale mensen.

Samengevat: waar was Olga toen Rusland in 2014 De Krim bezette? Is ze niet gewoon een opportuniste die alleen aan zichzelf denkt? Daar heeft de lieftallige Kacey dan weer een antwoord op. Dat u mag genieten van al wat mooi is. 

Coenegracht | tekst en communicatieproducties

 Sonnevillelunet 5a, Maastricht | info@coenegracht.com | T 043-321 02 50 | M 06-51 222 154