De Nieuwe Coenegrachtbode

Nummer 31 | december 2018

Het nuttige en het aangename

De Nieuwe Coengrachtbode is altijd een groot voorstander van het aangename, beste lezer, maar als het echt moet zijn we bereid het nuttige en het aangename te verenigen. Deze afbeeldingen leken ons daar – zeker met het oog op de komende feestdagen – een mooi voorbeeld van. Ze zijn afkomstig van een campagne met de titel ‘6 om dagen’, wat Deens is voor ‘6 per dag’. Het idee was op deze manier het eten van groente en fruit te bevorderen. De wijze les is dus: beheers u met de feestdagen!

Behalve deze wijze les zou de redactie u graag nog een mooie gedachte meegeven voor Kerstmis en het Nieuwe Jaar. Maar we komen er niet goed uit welke gedachte dat dan zou moeten zijn. Vrede op aarde voor iedereen? Dat Poetin, Trump en Xi maar gevoeglijk in de ... Kijk, daar lopen we al tegen een tegenstrijdigheid aan. De energietransitie is ook heel belangrijk natuurlijk, maar je kunt je buurman toch moeilijk ‘een gelukkige energietransitie’ toewensen. Meer aandacht voor vrouwen (zijn we helemaal voor), minder vuurwerk? Zoals gezegd, lastig.

Now I can relax

Met het onderstaande filmpje hadden wij enige moeite, beste lezer. Als tolerante redactie verdragen we veel, maar een ring door de neus? Een tweede reden waarom we moeite hadden met dit liedje was dat het ons een beetje te morbide leek voor de feestdagen. Maar dood en geboorte liggen dicht bij elkaar en het eindigt met het vredige zinnetje ‘Oh I feel like I can relax’. Is dat niet wat we allemaal willen? Hier of in het hiernamaals? Toch nog een mooie kerstgedachte.

Coenegracht | tekst en communicatieproducties

 Sonnevillelunet 5a, Maastricht | info@coenegracht.com | T 043-321 02 50 | M 06-51 222 154