De Nieuwe Coenegrachtbode

Nummer 22 | september 2016

WOEDE

U als trouwe lezer weet natuurlijk dat de redactie van De Nieuwe Coenegrachtbode bestaat uit uiterst gematigde personen die uitsluitend zeer genuanceerde standpunten innemen. Maar de laatste tijd voelen we op de redactie een woede groeien die een weg naar buiten zoekt. Gelukkig hebben we De Nieuwe Coenegrachtbode, dus dat komt goed uit. En verder:

Wat is hot aan de Côte d'Opale?

Waar wij ons langzamerhand een beetje kwaad over beginnen te maken, beste lezer, is het gratuite gezwets van clowns met matrozenhoedjes die referenda organiseren over verdragen die ze niet gelezen hebben. Over het opportunistische gebral van dikbuikige burgemeesters die beter weten maar hoe dan ook goed voor zichzelf zorgen en nu minister van buitenlandse zaken zijn. Over eilandbewoners die denken dat ze door de gordijnen dicht te doen de toekomst buiten kunnen houden. Over waterstofperoxide politici die de gulden terug willen. Over, met andere woorden, al die idioten en opportunisten die denken dat we Europa maar af moeten schaffen, dat iedereen echt beter af is als we alles weer op eigen houtje gaan doen, net zoals in de 20e eeuw toen we op eigen houtje twee wereldoorlogen ontketenden. Neem het ons maar even niet kwalijk, beste lezer, maar dit moest eruit. We weten heus wel dat er van alles mis is met de Europese Unie, dat ze verdeeld, bureaucratisch en vaak onmachtig is, maar de visie van Europa is een mooie visie die we niet laten verkwanselen door opportunisten die hun eigenbelang nastreven1

1 Heeft u ze herkend, in de opsomming? We bedoelden natuurlijk Jan Roos van het Oekraïne-referendum, ex-burgemeester van Londen Boris Johnson, de Engelsen die voor de Brexit stemden en Geert Wilders.

Hot aan de Côte d'Opale

Every cloud has a silver lining en dat geldt ook voor de Brexit, zo ontdekte de redactie aan de Côte d’Opale in Noord-Frankrijk. Koopjes, dankzij het lage pond! We slaagden er nog net in deze twee unieke exemplaren op de kop te tikken.

De Brexit-special

(Let ook op de subtiele slogan die perfect past bij de Brexit-gedachte.)

De Brexit II

Coenegracht | tekst en communicatieproducties

 Sonnevillelunet 5a, Maastricht | info@coenegracht.com | T 043-321 02 50 | M 06-51 222 154