De Nieuwe Coenegrachtbode

Nummer 2 | september 2011

Bent u een cultuurminnaar?

Copywriters hebben soms de reputatie snelle reclamejongens te zijn, only in it for the money. Maar wie kan, als hij een schilderij als dit ziet, beweren dat hij (of zij) geen cultuurminnaar is?

Vittorio Corcos, Sogni ('Dromen')

Wordt Maastricht Culturele Hoofdstad?

Als u uit Maastricht of omgeving komt, zal het u niet ontgaan zijn dat onze mooie stad in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa wil worden. Wij Maastrichtenaren zitten al tijden op onze nagels te bijten: worden we het, of worden we het niet? Maken Den Haag en Utrecht meer kans? Friesland en Brabant doen naar het schijnt ook mee, maar dat zijn provincies, dus die nemen we maar even niet serieus. We moeten ergens een grens trekken. Hier vindt u trouwens de websites waarmee de kandidaten zich presenteren, kunt u zelf eens kijken wat voor indruk ze op u maken.

Den Haag, Maastricht, Utrecht, Friesland, Brabant Stad

Het leek ons leuk een kleine poll over dit onderwerp te houden. (Polls zijn heel erg in tegenwoordig, wist u dat?) Geef dus nu uw mening: vindt u het belangrijk dat Maastricht in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa wordt? U hoeft alleen een van de onderstaande opties aan te klikken, dat is alles. En x onder de inzenders verloten we een fles champagne. Echte natuurlijk, geen Italiaanse of Spaanse namaak. Doe dus mee en kies nu voor:
• Het is belangrijk dat Maastricht in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa wordt.
• Het is misschien wel belangrijk, maar andere dingen zijn belangrijker.
• Het is niet belangrijk want het levert niks op. 

Een toelichting geven mag, maar hoeft niet. Vergeet niet uw naam even te vermelden. In het volgende nummer maken we de uitslag bekend..

Schoorstenen moeten roken

Tot slot van deze culturele nieuwsbrief nog wat zelfpromotie: als tekstschrijver moet ik ook zorgen voor brood op de plank. Een van mijn klanten stuurde me een tijdje geleden onderstaand mailtje, dat ik hier met haar toestemming plaats.

Hoi Jules,
Knap hoe jij iedere keer weer van een - laten we eerlijk zijn - doodsaai onderwerp toch een leuk verhaal weet te maken. Vooral de inleiding vind ik briljant!

Fijn weekend alvast,
Ellen
communicatieadviseur / eindredacteur SUMMUM
stafdienst Communicatie
academisch ziekenhuis Maastricht / Maastricht UMC+

Kijk, daar doe je het voor.

Coenegracht | tekst en communicatieproducties

 Sonnevillelunet 5a, Maastricht | info@coenegracht.com | T 043-321 02 50 | M 06-51 222 154